REIKI HISTORIE - KORT FORTALT

Reiki Healing

med

Chanell Lianne Larsen

Spirituel healing for krop, sind og ånd

Healing by heart

Reiki Healing

Reiki healing har sine rødder i den Tibetanske buddhisme og kan spores tusindvis af år tilbage. Reiki energien aktiveres af skrifttegn/symboler brugt allerede af de buddhistiske lamaer for tusinde år siden. Hvert symbol har dets eget navn eller lyd. Der er i alt fem symboler, som hver især aktiverer sin særlige healende energi. Den energistrøm der naturligt strømmer fra hænderne forøges væsentligt ved anvendelse af Reiki symbolerne. Teknikken blev genopfundet i midten af 1800-tallet af Dr. Mikao Usui fra Japan hvorefter Reiki er blevet  mundtligt overført og blev givet videre fra Mester til Mester og fra elev til elev.

Dr. Mikao Usui var forstander for et kristent præsteseminarium i slutningen af 1800-tallet i Kyoto i Japan.
En dag blev Dr. Usui spurgt, om han troede på, at Jesus kunne helbrede, hertil svarede han: ”Ja”, derefter blev han spurgt: ”Hvordan gjorde Jesus?”

Det var dette spørgsmål, der senere førte Dr. Usui til Reiki.
Studier af hellige skrifter, førte ham bl.a. til Indien. Her studerede han de 2.500 år gamle buddhistiske sanskrittekster og så symboler og beskrivelser healing.

Mikao Usui
(Usui Sensei), founder of
the Reiki System of Healing
Mikao Usui (Usui Sensei),
founder of the
Reiki System of Healing

Usui havde fundet det, han søgte efter, men det gav ham ikke evnen til at heale. Denne evne modtog han først senere gennem bøn, meditation og ophold på det hellige bjerg Kurama.

Da Dr. Usui fik indsigten i Universel livsenergi, kaldte han det for ”REIKI”, og han viede sit liv til at videregive Reiki til mennesker. Gennem sit arbejde med Reiki indså Dr. Usui at krop, tanke og sjæl hænger sammen og healing til både krop og sind er nødvendig.

Han opdagede imidlertid, at nogle af de samme mennesker, som havde modtaget healing, kom igen og igen. Han blev klar over, at disse mennesker havde valgt at tigge, og at de anså verden for at være for besværlig at leve i – en verden, der krævede for meget selvdisciplin. Ved denne lejlighed indså han, at Reiki skulle forandres, hvorefter han udgav Reikis 5 grundlæggende principper, som er:

  1. bare i dag vil jeg være taknemmelig
 2. bare i dag vil jeg være ubekymret
 3. bare i dag vil jeg være uden vrede
4. bare i dag vil jeg være ærlig overfor mig selv og andre
 5. bare i dag vil jeg være kærlig og ærbødig overfor alt levende

De 5 leveregler af Mikao Usui Med Reiki’s 5 leveregler grundlagde Dr. Usui en spirituell udviklingsvej. Dr. Usui indviede 9 Reikimestre, den ene af disse var Chujiro Hayashi.
Billede4
Dr. Chujiro Hayashi

Dr. Chujiro Hayashi blev Sensei, øverst ansvarlige lærer, for Reiki efter Dr.Usui’s død. Dr. Hayashi åbnede Dr. Usui’s klinik i Tokyo. Han begyndte at føre journaler, han har efterladt optegnelser, der demonstrerer, at Reiki kan påvirke fysiske symptomer, og tilføre kroppen energi. Dr. Hayashi videregav Reiki i den form, han havde lært af Dr. Usui.

Fru Hawayo Takata fra Hawaii blev i 1935 helbredt for en alvorlig sygdom på Dr. Usui’s klinik. Her fik hun senere Reiki 1 og Reiki II.

I 1938 indviede Dr. Hayashi fru Takata til Reikimester og bad hende om at blive Sensei, med ansvaret for at viderebringe Reiki traditionerneReiki var kommet til vesten.

Billede5
Hawayo Takata

Hvordan er Reikimester Chanell Lianne Larsen
i direkte linie fra Mikao Usui?

Mikao Usui fik  i løbet af årene 18 disciple, som rejste
rundt med ham i Japan. Inden han døde, indviede Mikao
Usui fru Hawayo Takata til mester. Inden Takatas død i
1980 havde hun indviet 22 personer til Reikimestre,
heriblandt Bethal Phaigh.

  Reiki Lineage:

  1. Mikao Usui
  2. Chujiro Hayashi
  3. Hawayo Takata -bragte Reiki til vesten
  4. Bethal Phaigh
  5. William Rand
  6. Allan Sweeny
  7. Susan A. Arp
  8. Gitte Seiding
  9. Chanell Lianne larsen
DSC_8545
Hawayo Takata

“Den overordnede effekt af Reiki er at få kroppen i balance, så den kan heale sig selv”