Viden om Reiki Healing

Hvad er Reiki Healing?

Reiki Healing er en over 2500 år gammel alternativ helbredelsesmetode, der stammer fra Japan og videreudviklet af Dr. Mikao Usui. Det baserer på ideen om, at en universel livsenergi strømmer gennem os, og at ubalancer i denne energistrøm kan forårsage fysiske, mentale eller følelsesmæssige lidelser. Reikihealere kanaliserer denne livsenergi gennem deres hænder og overfører den til klienten for at fremme helbredelse og afslapning.

Reiki er Japansk, hvor Rei = ånd og Ki= energi

Reiki er ”Universel Livsenergi”. Alt i universet er energi, fra det mindste molekyle og ud til det største solsystem.

Ved Reiki healing overføres ”Universel Livsenergi” til modtageren. Reikienergien genopretter balance i krop og sjæl, opløser blokeringer i kroppen, styrker immunforsvaret, udrenser affaldsstoffer samt øger kroppens naturlige evne til at helbrede sig selv. Vi får derved et bedre velbefindende, hvilket igen gør os i stand til at blive mere livsglade.

Læs mere om historien bag her.

Vi udsættes dagligt for belastninger og forskellige stress tilstande. Enhver belastning, fysisk såvel som psykisk, vil på længere sigt medføre en forstyrrelse i det autonome nervesystem.

Reiki healing øger energistrømmen i ens aura, hvilket gør at vi får mere livsenergi og styrke til tanker, handling samt større modstandskraft mod sygdomme.

 Reiki støtter og aktiverer dinkrops selvhelbredende kræfter

 Reiki sætter gang i stagneret energi

 Reiki balancerer dinkrops energi-flow

 Reiki giver livsenergi til både krop, psyke og sjæl

 Reiki tilfører livsenergi til din fysiske krop, alle dens organer, og styrker dit immunforsvar

 Reiki virker afslappende

 Reiki nedsætter stress

 Reiki virker udrensende både fysisk og mentalt

 Reiki afbalancerer dit chakrasystem

 Reiki styrker din kreativitet

 Reiki styrker din intuition

 Reiki virker på dyr mennesker og planter

Hvad er Reiki Healing?

Hvad er Reiki healing godt for?

Reiki healing anses for at have en ganske bred vifte af potentielle fordele for både krop og sind. Blandt de positive virkninger, der ofte tilskrives Reiki healing er:

  1. Stressreduktion: Reiki fremmer dyb afslapning og ro, hvilket bidrager til at mindske stress og angstniveauer.
  2. Smertelindring: Mennesker oplever lindring af fysisk smerte og ubehag som følge af Reiki healing.
  3. Fremme af helbredelse: Reiki understøtter kroppens naturlige helbredelsesproces og fremskynder bedring efter sygdom og skade.
  4. Styrkelse af immunsystemet: En af Reikis fordele er, at det forbedrer immunsystemets funktion, hvilket hjælper med at bekæmpe sygdomme og infektioner.
  5. Energi Balancering: Reiki fjerner blokeringer i den livsenergi, der strømmer gennem kroppen, hvilket hjælper med at genskabe balance og harmoni.
  6. Forbedret søvnkvalitet: Mange rapporterer om bedre søvn efter en Reiki session, da det beroliger sindet og reducere søvnløshed.
  7. Øget bevidsthed: Reiki healing fremmer forbindelsen til ens indre selv og øger bevidstheden om ens følelser og tanker.

Mange mennesker oplever positive effekter af Reiki healing og bruger det som en komplementær tilgang til at forbedre deres generelle velvære og helbred.

 Stress

 Hovedpine/migræne

 Spændinger

 Træthed / søvnproblemer

 Manglende energi

 Muskel og ledsmerter

 Infektioner og betændelsestilstande

 Reducerer bivirkninger ved et medicinsk forløb

 Mave- tarm problemer

 Hormonelle problemer

 Psykiske problemer

 Chok, traumer

Hvad er reiki healing godt for?

Hvad er Reiki ‘Universel Livsenergi’?

Reiki, en alternativ helbredelsesmetode, tror på eksistensen af en universel livsenergi, der gennemstrømmer alt levende. Denne livsenergi betragtes som en fundamental kraft, der giver liv og vitalitet til alt i universet. Denne energi er til stede i alle levende væsener, herunder mennesker, dyr og ikke mindst planter.

Ifølge Reiki – filosofien kan blokeringer eller ubalancer i denne livsenergi føre til fysiske, følelsesmæssige eller mentale lidelser. Reiki healeren fungerer som en kanal for den universelle energi og kanaliserer den gennem hænderne og overfører til klienten.

Når Reiki energien strømmer gennem klienten, renser og balanceres klientens energifelter, hvilket fremmer helbredelse og trivsel. Reikihealere fungerer som et redskab for den universelle livsenergi, der arbejder i samarbejde med klientens egen helbredende evner.

Reiki healing er blevet en meget populær form for alternativ terapi, der fokuserer på at genskabe balance og velvære gennem forbindelsen med denne universelle energi.

Reiki healing tegn og symboler

Reiki healing involverer brugen af forskellige tegn og symboler, der er kraftfulde værktøjer til at kanalisere og forstærke den universelle livsenergi. Disse symboler spiller en central rolle i Reiki praksis og ifølge Reiki traditionen holdt hemmelige og kun delt med dem, der har gennemgået Reiki – indvielse og uddannelse. I dag kan alle google Reiki symbolerne – altså se dem. Det mest interessante er dog, at selve indvielsen bemyndiger symbolerne til at indtage sin rolle i personen. Uden indvielsen, er symbolerne faktisk virkningsløse.

Nogle af de mest almindelige Reiki-symboler inkluderer ”Cho Ku Rei”, der symboliserer kraft og bruges til at intensivere energistrømmen. ”Sei He Ki”, der er forbundet med mental og følelsesmæssig helbredelse og ”Hon Sha Ze Sho Nen”, der repræsenterer afstanden healing og evnen til at transcendere tid og rum.

Når Reiki healere bruger disse symboler, visualiseres de ofte mentalt eller tegnes i luften under behandlingssessionen for at styrke intentionen og forbinde sig dybt med den universelle livsenergi.

Reiki healing tegn og symboler

Er Reiki healing fup?

Reiki healing er en alternativ helbredelses metode, der er blevet praktiseret i mange år og har tiltrukket flere og flere tilhængere gennem årene.

Tilhængere af Reiki mener, at det er en kraftfuld og effektiv metode til at fremme helbredelse, afslapning og velvære. De har rapporteret om positive oplevelser og forbedringer af deres fysiske, mentale eller følelsesmæssige tilstand efter Reiki behandlingen.

På den anden side er der kritikere, der betragter Reiki healing som værende pseudovidenskab eller fup. De argumenterer for, at der ikke er tilstrækkelig videnskabelig evidens til at understøtte påstandene om, at den universelle livsenergi eksisterer, eller at Reiki healing har en reel terapeutisk virkning ud over placebo -effekten.

På sygehusvæsenet i Danmark er tilknyttet andre alternative behandlere som akupunktur, fysioterapi mm som understøtter og beriger medicinsk behandling. Dog er Reiki healing endnu ikke blevet accepteret i det regi.

Andre lande derimod er langt mere fremme end Danmark i brugen af alternative metoder. I Tyskland, Spanien mfl., har der gennem længere tid på sygehusvæsenet været tilknyttet Reiki healere.

Samtidig er det absolut vigtigt her at nævne, at Kræftens bekæmpelse i Danmark, er begyndt at anbefale healing før- under og efter kemoterapi, da det er bevist, at alle de kræftpatienter, der har modtaget healing, bedre kan klare den kradsbørstige medicinske behandling som kemo er.

På kræftens bekæmpelses hjemmeside står vedr. healing at det kan gavne den kræftramte, hvad angår bivirkningerne fra kemoen.

Kilde: https://www.cancer.dk/hjaelp-viden/det-kan-du-selv-goere/alternativ-behandling/behandlingsformer/healing/

Er Reiki healing fup?

Reiki Kurser/Uddannelser

Alle kan heale og efter Reiki 1 er du ikke i tvivl!

Grundkurset i Reiki 1 kan være det kursus, der åbner for din kontakt med det spirituelle, og sender dig videre ud på en spændende rejse i personlig udvikling og spirituel vækst.

Efter kurset kan du heale både dig selv, din familie, venner og sågar dine kæledyr og ikke mindst planter.

Reiki kurser og uddannelser tilbydes for dem der ønsker at lære og praktisere Reiki healing.

Disse kurser og uddannelser er normalt struktureret i forskellige niveauer, såsom Reiki 1 (grundkursus), Reiki 2 (videregående), Reiki 3 (Master) og til sidst Reiki 4 (Master Teacher).

På Reiki kurserne / uddannelsen lærer eleverne om Reiki filosofien, historien, symboler og teknikker. De får også praktisk træning i at udføre Reiki healing på sig selv og andre. Efter vellykket gennemførelse af et Reiki kursus / uddannelse samt indvielse, bliver eleverne certificeret til at praktisere Reiki og hjælpe andre med healing og velvære.

Læs meget mere om Reiki Healing uddannelse og kurser her.

Reiki behandling / session

Reiki behandling også kendt som Reiki-session, indebærer en afslappende og beroligende oplevelse, hvor klienten ligger påklædt på en behandlerbriks.

Reikihealeren placerer sine hænder let på eller over forskellige områder af klientens krop for at kanalisere den universelle livsenergi og fremme helbredelse.

At modtage en Reiki healing kan føles som varme, som afstressende og som en særlig lethed i krop og sind.

Under sessionen siges klienten ofte at få en følelse af dyb afslapning, indre ro og velvære, mens energien arbejder på at rense og balancere deres energifelter. Efter selve behandlingen arbejder healings energien videre i kroppen helt op til 14 dage efter.

Behandlingens varighed varierer normalt men typisk varer en session 30 min til en time.

Under en Reiki session ligger klienten komfortabelt på en behandlingsbriks, mens healeren placerer sine hænder på forskellige steder på kroppen eller holder dem let over dem. Energistrømmen stimulerer kroppens naturlige helbredelsesproces og skaber en følelse af velvære.

Mange mennesker, der har prøvet Reiki healing, rapporterer om en dyb afslapning, reduktion af stress og angst samt en følelse af indre ro. Det støtter derudover kroppens evne til at frigive toksiner og fremme en følelse af balance og harmoni.

Det er vigtigt at bemærke, at Reiki healing ikke er en erstatning for traditionel medicinsk behandling, men en nyttig komplementær tilgang til at fremme helbredelse og trivsel.

Reiki er blevet mere udbredt som en form for alternativ behandling og er blevet meget populær for en bred vifte af mennesker, der søger at forbedre deres generelle velvære og forbindelse med sig selv.

Man behøver ikke være syg for at modtage healing. Reiki bruges også forebyggende og er ganske effektiv sammen med andre behandlingsformer.